fbpx

MAJLIS MUWAFAKAT RAKAN HIDAYAH GOMBAK (RHG) & SUKARELAWAN

*”MAJLIS MUWAFAKAT RAKAN HIDAYAH GOMBAK (RHG) & SUKARELAWAN”*_

12 NOVEMBER 2023 ( AHAD ) :

Hari ini di pusat komuniti ikram Gombak, Gombak (PKIG) telah berlangsungnya satu Majlis Muawafakat..Majlis Muawafakat ini merupakan salah satu platform untuk menggabungkan dan mengembeling sukarelawan untuk Bersama-sama memperkasakan dakwah kepada non muslim. Dalam majlis ini juga para sukarelawan akan bertukar-tukar pandangan untuk Bersama menjayakan program yang dicadangkan oleh Rakan Hidayah Gombak(RHG).

Dalam majlis ini juga RHG telah menjemput saudari Izz NurQiesha Qaisara Binti Abdullah كيشا قيصرة AJK RH Bandar Tun Razak untuk berkongsi pengalaman sebagai muallaf dan berdakwah kepada non muslim serta Taklimat Dakwah HCF OUTREACH DAN PROGRAM ASRI yang disampaikan oleh saudara Mohd Azrul Musa selaku Pengurus HCF Wilayah Tengah.

Semoga dengan perkongsian dan taklimat tersebut dapat membantu para sukarelawan RHG untuk terus berdakwah kepada non muslim..

Allah SWT berfirman:

ٱدْعُ إِلَىٰ سَبِيلِ رَبِّكَ بِٱلْحِكْمَةِ وَٱلْمَوْعِظَةِ ٱلْحَسَنَةِ ۖ وَجَـٰدِلْهُم بِٱلَّتِى هِىَ أَحْسَنُ ۚ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِيلِهِۦ ۖ وَهُوَ أَعْلَمُ بِٱلْمُهْتَدِينَ

Serulah ke jalan Tuhanmu (wahai Muhammad) dengan hikmat kebijaksanaan dan nasihat pengajaran yang baik, dan berbahaslah dengan mereka (yang engkau serukan itu) dengan cara yang lebih baik; sesungguhnya Tuhanmu Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang yang sesat dari jalanNya, dan Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang-orang yang mendapat hidayah petunjuk.

Sampaikan Islam, Perkasakan Muallaf

#hcfbtr
#SampaikanIslamPerkasakanMuallaf
#RakanHidayahBandarTunRazak

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top