fbpx

MAJLIS GRADUASI MUALAF HIDAYAH CENTRE FOUNDATION WILAYAH UTARA 2024

9 Mac 2024 (Sabtu) – Syukur Alhamdulillah, dengan izin Allah, Majlis Graduasi Mualaf HCF Wilayah Utara ini dapat dilaksanakan dengan jayanya bertempat di Dewan Seminar @Masjid Al-A’la Behor Tamek Kangar, Perlis. Majlis ini merupakan julung-julung kalinya diadakan.

Majlis ini telah dirasmikan oleh Ybhg. Dr. Haji Hazman bin Hassan, Timb Yang diPertua MAIPs. Turut bersama menghadiri majlis ini, Prof Madya Dr Shahril Rizal bin Kasjoo, Yang diPertua Pertubuhan IKRAM Perlis.\

Sekalung tahniah ucapkan kepada para pelajar yang telah berjaya melalui tempoh pengajian selama 3 tahun bersama dalam kelas online di peringkat Wilayah Utara. Seramai 32 orang mualaf yang terdiri daripada 4 negeri (Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak) telah bergraduasi. Anugerah tokoh pelajar mualaf telah di berikan kepada saudari Hafizah Binti Abdullah @ Ho Lay Cheng Diharapkan agar para pelajar terus bersemangat untuk belajar seterusnya menyampaikan pula kepada masyarakat.

Terima kasih kepada pihak MAIPs kerana menjadi penaja utama bagi majlis ini dan juga beberapa penyumbang budiman yang menyumbang untuk majlis ini. Dan diucapkan juga terima kasih pada pihak IKRAM Kawasan Kangar yang turut bekerjasama bagi menjayakan majlis ini. Tidak lupa kepada para guru yang telah banyak berkorban masa dan ilmu buat para pelajar mualaf.

Semoga usaha yang dilakukan ini diberkati oleh Allah dan menjadi amal soleh di akhirat nanti. Ameennnnnn.

#SampaikanIslamPerkasakanMualaf

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top