fbpx

IFTAR PERPADUAN DAN MASJID TOUR: MASJID TUN ABDUL AZIZ

????? ????????? & ?????? ????: ?????? ??? ????? ????

Petaling Jaya, 1 April 2023- Hidayah Centre Foundation (HCF) & Majlis Perpaduan Integrasi Selangor (MPIS) telah bekerjasama dengan Masjid Tun Abdul Aziz atau lebih dikenali dengan Masjid Bulat mengadakan program iftar perpaduan dan masjid tour bersama bukan Muslim. Seramai 20 orang delegasi dari persatuan Christian Life Gospel Center telah menyertai aktiviti di Masjid Tour dan berbuka puasa di Masjid Bulat.

Delegasi Christian Life Gospel Center telah diketuai oleh Pastor Joshua, dan telah disambut oleh wakil pihak masjid Encik Megat, dan wakil HCF Tuan Mohd Rais bin Mohd Ramli, Pengurus Wilayah Tengah, Syafiq Apandi, Konsultan Outreach HCF yang juga merupakan ketua aktiviti Masjid Tour bersama kakitangan dan sukarelawan Rakan Hidayah.

Program ini diadakan bagi memperkenalkan keindahan Islam, fungsi masjid juga penerangan mengenai ibadah puasa bersempena bulan Ramadan. Para delegasi begitu teruja mempelajari pelbagai ilmu pengetahuan mengenai Islam selain dapat merasai sendiri pengalaman berbuka puasa bersama masyarakat Islam di Masjid Bulat. Selain memperkenalkan Islam, program ini juga dapat mengeratkan hubungan keharmonian bersama, tidak kira agama dan bangsa.

HCF dan MPIS merakamkan jutaan penghargaan dan terima kasih kepada Masjid Tun Abdul Aziz atas kerjasama yang diberikan. Tidak dilupa juga kepada delegasi Christian Life Gospel Center yang hadir memeriahkan majlis iftar perpaduan ini.

Semoga pelbagai usaha juga kerjasama dapat dijalankan lagi di masa akan datang ini.

Sampaikan Islam, Perkasakan Mualaf.

>> www.dahsedekah.com
>> www.dahsedekah.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top