fbpx

Deligasi Soka Gakkai Malaysia Sertai Majlis Iftar dan Masjid Tour di Masjid Putra

???????? ???? ?????? ???????? ?????? ?????? ????? ??? ?????? ???? ?? ?????? ?????,?????????.

25 Mac 2023, Sabtu- Seramai 11 orang deligasi dari Persatuan Soka Gakkai Malaysia (SGM) telah menyertai aktiviti Masjid Tour dan berbuka puasa di Masjid Putra, Putrajaya.

Deligasi Soka Gakkai telah diketuai Tuan Johnny Ng, Naib Presiden SGM, Tuan Looi Chee Choong, Pengerusi SGM KL, Tuan Tan Leng, Setiausaha SGM serta ramai lagi ahli persatuan yang turut bersama hadir dalam aktiviti yang julung kali diadakan Hidayah Centre Foundation (HCF) bersama SGM.

Deligasi SGM telah disambut oleh barisan pentadbiran HCF yang diketuai oleh Tuan Noli Husain, Pengarah Outreach HCF, Tuan Haji Ab Rahim Abd Hamid, Pengarah Operasi HCF, Puan Amirah Mansor, Pengarah Perkhidmatan Korporat bersama kakitangan juga sukarelawan Rakan Hidayah yang turut sama hadir meraikan tetamu dari SGM ini.

Program ini diadakan bagi memperkenalkan keindahan Islam, seni bina Masjid juga penerangan mengenai ibadah puasa bersempena bulan Ramadan ini. Para deligasi begitu teruja mempelajari pelbagai ilmu pengetahuan mengenai Islam selain dapat merasai sendiri pengalaman berbuka puasa bersama masyarakat Islam di Masjid Putra.

Semoga pelbagai usaha juga kerjasama dapat dijalankan lagi di masa akan datang ini.

Sampaikan Islam, Perkasakan Mualaf.

>> www.dahsedekah.com
>> www.dahsedekah.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top