fbpx

Masyarakat Cina Raikan Sambutan Tahun Baharu Cina di Masjid

?????????? ???? ?????? ???????? ????? ?????? ???? ?? ?????? ???? ???????

Kuala Lumpur, 28 Januari 2023 – Baru-baru ini telah berlangsungnya Majlis Mahabbah Tahun Baharu Cina di Masjid Zaid Harithsah Jalan Gombak, Kuala Lumpur dengan kerjasama Hidayah Centre Foundation, Pejabat Pentadbiran Zon 2 Jawi, Pejabat Cawangan DBKL Wangsa Maju, Persatuan Penduduk Kg Lee Kong Chian, KRT Lee Kg Lee Kong Chian, KRT Kg Sungai Mulia, dan KRT Taman Setapak A.

Hidayah Centre Foundation (HCF) sebagai rakan kerjasama telah diamanahkan membantu dalam menyantuni masyarakat bukan Islam yang hadir menyertai aktiviti jelajah masjid. Aktiviti jelajah masjid ini menerangkan peranan institusi masjid serta seni binanya dan asas kepercayaan Islam.

Majlis telah dirasmikan ahli Parlimen Wangsa Maju YB Zahir Hassan. Hampir 150 masyarakat majmuk dari pelbagai latar belakang hadir bagi memeriahkan majlis yang diadakan ini. Antara ativiti lain yang diadakan adalah tarian singa, pemberian angpou dan yeesang.

Peranan masjid amat signifikan dalam membawa mesej perpaduan, kesatuan dan harmoni dalam kemajmukan masyarakat Malaysia.

Sampaikan Islam, Perkasakan Mualaf.

Jom! Kongsi pahala dalam usaha dakwah & pemerkasaan mualaf:
>> www.dahsedekah.com
>> www.dahsedekah.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top