fbpx

Program Aram Segulai Sejalai 2.0

Pada 16 sehingga 19 Jun 2022 yang lepas, Hidayah Centre Foundation Cawangan Sibu telah melaksanakan Program Aram Segulai Sejalai 2.0 bertempat di Rumah Panjang Leo Nanga Ulu Ibau, Batang Rajang Kapit, Sarawak. Kali ini Program Aram Segulai Sejalai dilaksanakan bersama dengan Rakan Hidayah Sibu, Persatuan Belia Harmoni Malaysia, Harmoni Mission 6.0 dan Urusetia Saudara Kita Bahagian Kapit.

Pelbagai aktiviti telah dilaksanakan antaranya ialah membantu dan mendidik keluarga mualaf di sana, melakukan aktiviti sukaneka, berkenalan dengan warga rumah panjang di sekitar, makan malam bersama dengan warga rumah panjang dan sebagainya. Manakala dari Harmoni Mission 6.0 pula, mereka telah membantu warga rumah panjang dengan membawa Projek Pengusahaan Ikan Keli dan Projek Perpustakaan Mini yang telah dilaksanakan di sana.

Sambutan yang diberikan oleh warga Rumah Panjang Leo amat menggalakkan. Semoga Program Aram Segulai Sejalai ini dapat diteruskan pada masa yang akan datang.

InsyaAllah kepada para mualaf mahupun saudara Islam yang baharu di Sibu yang ingin mendapat bimbingan ataupun pertanyaan tentang Islam yang diperlukan, boleh hubungi nombor telefon yang tertera di bawah. Semoga Allah SWT permudahkan urusan yang dilakukan InsyaAllah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top