fbpx

Majlis Mahabbah Aidilfitri 2022 Bersama Mualaf & NGO Wilayah Persekutuan

19 MEI 2022 | 18 SYAWAL 1443H (KHAMIS) – Hidayah Centre Foundation (HCF) telah dijemput untuk menyertai Majlis Mahabbah Aidilfitri 2022 Bersama Mualaf & NGO Wilayah Persekutuan anjuran Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Pada majlis ini, pihak HCF bersama-sama wakil Rakan Hidayah Batu telah membuka reruai (booth) jamuan raya di Kompleks Darul Hidayah, Kuala Lumpur bagi meraikan tetamu dan jemputan yang hadir pada hari tersebut.

Pihak Rakan Hidayah Batu juga telah bersama-sama menyediakan juadah makan dan kreatif menghias booth bertemakan HCF dan Aidilfitri menggunakan bahan-bahan kitar semula. Untuk makluman, booth ini telah terpilih memenangi tempat ketiga dalam pertandingan booth tercantik anjuran pihak JAWI.

Terdahulu pada sebelah pagi, Seminar Pemantapan Ibadah: Perbaiki Solatku telah diadakan di tempat yang sama melibatkan 100 mualaf daripada pelbagai latar belakang pengislaman. Tn Haji Muhammad Nazeli bin Jaafar, selaku Jawatankuasa Penasihat Hidayah Centre Foundation Bandar Tun Razak telah hadir bagi memberi perkongsian ilmu berkenaan pemantapan solat.

Semoga program ini membantu ke arah usaha memantapkan ibadah para mualaf serta mengukuhkan hubungan yang baik antara HCF dengan pihak JAWI dan NGO-NGO mualaf yang lain.

#SampaikanIslamPerkasakanMualaf

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top