• Lot 300.3, Lorong Selangor, Pusat Bandar Melawati, KL
  • 03-4108 9669
  • admin@hidayahcentre.org.my
INFAQ

Archives

Mosque Open Day

Please follow and like us:

Open Your Eyes Dinner (OYED)

‘Open Your Eyes Dinner’ (OYED) adalah sebuah program yang dianjurkan secara bulanan. Program yang santai tetapi berkesan dalam menjelaskan salah faham terhadap Islam. Tetamu yang dijemput adalah dalam kalangan mereka yang sudah hampir dengan hidayah Allah SWT. Alhamdulillah kebiasaannya diakhiri dengan sesi pengislaman yang ikhlas oleh tetamu. Please follow and like us:

Latihan Dakwah

Usaha dakwah dalam masyarakat majmuk memerlukan bukan sekadar kuantiti, malah kualiti pendakwah yang mantap kefahaman dan kemahiran dakwahnya. Untuk melahirkan takungan dakwah sebegini memerlukan proses latihan dakwah yang berkesan dan bernafas panjang. Justeru, projek latihan dan perkaderan yang digerakkan oleh HCF amat penting dan dapat membantu mencapai visi dan misi dakwah yang dihasratkan. Please follow

Street Da’wah

Setiap tahun, lebih 1000 orang sukarelawan telah menyertai aktiviti Street Da’wah secara serentak di seluruh Malaysia. Sebuah pendekatan yang unik dan santai bagi mendekati masyarakat majmuk untuk berkongsi risalah Islam serta mendapatkan pandangan mereka tentang Islam. Please follow and like us: